DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bolu °C
Bolu
°C
°C
°C
°C
°C

GEREDE’DE GÖREV YAPAN BANKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

GEREDE’DE GÖREV YAPAN BANKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
10.07.2026
74
A+
A-

Bolu’da yürütülen usulsüz esnaf kredisi soruşturması kapsamında, uzun yıllar Gerede’de banka şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra Bolu Çarşı Şubesi’nde görevine devam eden Şenol Doğan tutuklandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen soruşturmada, esnaf olma şartlarını taşımayan kişilere usulsüz şekilde düşük faizli esnaf kredisi kullandırıldığı iddiaları üzerine başlatılan inceleme devam ediyor.

Soruşturma kapsamında daha önce Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası ile S.S. Köroğlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Altındal tutuklanmıştı. Soruşturmanın devamında, kredilerin kullandırıldığı bankanın Bolu Çarşı Şube Müdürü Şenol Doğan da jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Doğan, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.

Şenol Doğan’ın, Bolu’daki görevinden önce uzun yıllar Gerede’de banka şube müdürü olarak görev yaptığı, ilçe esnafı ve iş dünyası tarafından yakından tanınan isimlerden biri olduğu belirtildi. Bu nedenle tutuklama kararı Gerede’de de geniş yankı uyandırdı.

Soruşturma kapsamında, esnaf niteliği taşımayan bazı kişilerin usulsüz şekilde meslek odasına üye yapılarak düşük faizli esnaf kredilerinden yararlandırıldığı iddia edilirken, olayla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.