GEREDE’DE KAÇAK KAZIDA DİNAMİT FACİASI
Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Koçumlar Köyü Yaylası’nda kaçak kazı yapan bir grup defineci, hayallerinin peşinden koşarken faciaya yol açtı. Erken saatlerde gizlice yaylaya çıkan grup, sert kayaya denk gelince dinamit kullanmaya karar verdi. Ancak patlatma sırasında yaşanan şiddetli patlama, gruptaki bir kişinin ağır yaralanmasıyla sonuçlandı.
DİNAMİT PATLATILDI, TAŞ PARÇALARI KAN GÖLÜNE DÖNÜŞTÜ
İddialara göre, sabahın erken saatlerinde yaylaya ulaşan defineciler, daha önceden işaretledikleri bir noktada kazıya başladı. Kazı sırasında sert kayaya rastlayan grup, yasa dışı yollarla temin ettikleri dinamiti kullanarak kayayı patlatmak istedi. Patlama anında kopan kaya parçalarından biri, gruptaki bir kişinin başına isabet etti.
Olayın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan şahıs, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
JANDARMA SORUŞTURMA BAŞLATTI
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, bölgede başka bir patlayıcı olup olmadığını araştırıyor.
Yetkililer, define aramak adına insanların canlarını hiçe sayan bu tür tehlikeli girişimlere karşı vatandaşları uyardı.